Adobe User Group Belgium richt zich op professionele designers en developers.

De vereniging Adobe User Group Belgium (AUG) richt zich op professionele designers en developers die met Adobe- en andere vakgerelateerde software en technieken werken. De drie pijlers waar de community, die ruim 800 leden telt, voor staat zijn: kennisuitwisseling, inspiratie en netwerken.

De Adobe User Group geeft 2 tot 5 meetings per jaar op verschillende locaties in België, waar rond de 100 bezoekers per bijeenkomst op af komen. Professionals en bureaus laten hun beste werk zien en vertellen hoe ze dit hebben gemaakt. Na de presentaties is er steeds een networking drink , die de onderlinge contacten faciliteert. De activiteiten van de Adobe User Group Belgium hebben via de online (websites, blogs) en printmedia aanzienlijke exposure, wat leidt tot groei van de community, die naast de meeting ook online via deze website verder ondersteund gaat worden.

De vereniging wordt, net als door een aantal andere bedrijven, wel door Adobe ondersteund, maar niet gestuurd: de organisatie is zowel financieel als inhoudelijk volledig onafhankelijk. De community zelf bepaalt, via het bestuur en op andere manieren, welke activiteiten het ontplooit. De AUG stelt zich open voor ideeen en suggesties van bedrijven, organisaties, leden en geinteresseerden.

Natuurlijk valt of staat een meeting met goede sprekers die interessante content bieden. Hier zijn de Special Interest Groups voor verantwoordelijk. Elke SIG voorziet een tweetal events per jaar met sprekers en inhoud binnen een specifiek kennisdomein. Je kan steeds de SIG leaders bereiken als je ideeën of suggesties hebt voor sessies en/of sprekers.